Nieuws

Logis Hotels benoemt beste restaurants van 2017

Fijnproevers opgelet: Logis Hotels heeft de beste restaurants van 2017 bekend gemaakt. Maar liefst 60 restaurants – waaronder 10 nieuwe chefs – ontvingen de prestigieuze titel Table Distinguée, die wordt toegekend aan exclusieve, gastronomische toprestaurants. Daarnaast zijn 19 restaurants in de prijzen gevallen in de nieuwe categorie Vier Stoofpotjes, een onderscheiding voor opkomend culinair toptalent.

Onder leiding van Gillles Goujon, een gerenommeerde Franse chef-kok met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam en lid van de gerenommeerde Meilleurs Ouvriers de France, heeft een team van culinaire topjournalisten de gastronomische kwaliteit van het internationale Logis Hotels netwerk beoordeeld. De beste restaurants maken onderdeel uit van de exclusieve Table Distinguée selectie. Niet alleen het culinaire karakter van de hotel-restaurants werd beoordeeld, ook de kwaliteit van de service, de sfeer en de inrichting werden door de jury gerecenseerd.

Nederlandse hotels bekroond
Ook de Nederlandse Logis Hotels werden onderscheiden op culinair gebied. Logis Hotel Restaurant De Bokkepruik en Logis Restaurant-Hotel De Tuinkamer prolongeerden de titel Table Distinguée. “Een fantastische bevestiging van ons streven om onze hotel- en restaurantgasten kennis te laten maken met een Frans-Nederlandse ervaring van topniveau”, aldus Jaap Istha en Heleen Istha-Koeslag die de scepter zwaaien in Hotel Restaurant de Bokkepruik. Chef-kok Jos Weel van Restaurant de Tuinkamer is trots om opnieuw te zijn verkozen tot Table Distinguée: “Wij geloven in lokale producten en werken uitsluitend met topkwaliteit. Wij zetten hier in het schitterende Ruurlo al ruim een kwart eeuw iedere dag alles op alles om onze gasten culinair in de watten te leggen”.

Nieuwkomer Clemens Kuipers, chef-kok van Logis Hotel de Zwaan in Delden, werd bekroond met Vier Stoofpotjes voor veelbelovend talent. “Dit is een fantastische beloning voor ons team en een extra motivatie om onze gasten in 2017 verder te overtuigen van onze culinaire plannen”, aldus Kuipers.

“Logis Hotels biedt culinair genot voor alle fijnproevers met een passie voor goed en lekker eten. Onze keukens presenteren het beste van de regionale en lokale keuken, met een culinaire en creatieve twist”, aldus Fabrice Galland, voorzitter van Logis Hotels.


Vijf jaar Logis Hotels in Nederland

Logis Hotels viert haar vijfjarig bestaan in Nederland. De van origine Franse keten van onafhankelijke hotel-restaurants beschikt in Nederland over 18 leden. Logis Hotels is vertegenwoordigd in 8 provincies, met accommodaties van Hoogezand tot Valkenburg en van Schoorl tot Barchem. De kleinschalige hotels bieden de internationale én Nederlandse vakantieganger een sfeervol en persoonlijk alternatief. Met prestigieuze culinaire onderscheidingen en nieuwe producten zoals Maison by Logis, Insolite by Logis en Logis Uitjes, is Logis Hotels klaar voor een succesvol nieuw jaar op de Nederlandse markt.

Persoonlijke service
Logis Hotels richt zich specifiek op vakantiegangers die kiezen voor een bestemming buiten de gebaande paden, mét persoonlijke service: “Onze hoteliers zijn letterlijk de gastheer en gastvrouw: bij aankomst in onze hotels wordt je hartelijk welkom geheten door een vast team. Van tips over de mooiste fietsroutes en leukste markten tot het reserveren van tickets voor een uitverkocht festival: Logis Hotels behoort tot de lokale incrowd, een absolute meerwaarde voor onze gasten”, aldus Wim Wildeboer National Account Manager Logis Hotels Nederland. “Van de organisatie van het Wereldkampioenschap Tafel IJshockey in Strandhotel Camperduin komende zomer tot wandeltochten onder leiding van een boswachter bij Logis Hotel de Brabantse Biesbosch: onze hoteliers zijn de smaakmakers van het hotel. En dat weten onze gasten te waarderen, Logis Hotels kan rekenen op een groot aantal repeat visitors”, aldus Wildeboer.

Logis Hotel van het Jaar
Logis Restaurant-Hotel de Tuinkamer, onder leiding van Jos en Ria Weel, sleepte de titel Logis Hotel van het Jaar 2016 in de wacht. “Wij zijn overdonderd door deze prachtige onderscheiding. Wij gaan alles op alles zetten om in het komende jaar onze titel meer dan waard te maken, richting onze gasten én onze collega’s!”, aldus Jos Weel. De Tuinkamer neemt het stokje over van Logis Hotel Lunia in Oldeberkoop (2015). “Alle Logis Hotels zijn familiebedrijven of in handen van ondernemers pur sang. Met de titel Logis Hotel van het Jaar willen wij de fantastische vakmensen achter het hotelsucces extra in het zonnetje zetten”, aldus Wildeboer.

Culinair toptalent van eigen bodem
Onder leiding van Gillles Goujon, een gerenommeerde Franse chef-kok met maar liefst drie Michelinsterren op zijn naam en lid van de gerenommeerde Meilleurs Ouvriers de France, heeft een team van culinaire topjournalisten de gastronomische kwaliteit van het internationale Logis Hotels netwerk beoordeeld, waaronder de Nederlandse restaurants. Niet alleen het culinaire aspect van de hotel-restaurants werd beoordeeld, ook de kwaliteit van de service, de sfeer en de inrichting werden gerecenseerd. Logis Hotel Restaurant De Bokkepruik en Logis Restaurant-Hotel De Tuinkamer prolongeerden de titel Table Distinguée.

Nieuwkomer Clemens Kuipers, chef-kok van Logis Hotel de Zwaan in Delden, werd bekroond met Vier Stoofpotjes voor veelbelovend talent. “Dit is een fantastische beloning voor ons team en een extra motivatie om onze gasten in 2017 verder te overtuigen van onze culinaire plannen”, aldus Kuipers.

Stem van het MKB
Logis Hotels heeft zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de Nederlandse hospitality branche. Als lid van de Directie Overleg Ketenbedrijven brengt Logis Hotels de stem van de lokale ondernemer over, met succes. “Logis Hotels is voor ons van wezenlijk belang als de stem van het MKB binnen Horeca Nederland“, aldus Hans van der Kooij, sectormanager Koninklijke Horeca Nederland.


Hotel de Zwaan wint Espoir Award

Vandaag, 8 november 2016, was in Parijs de uitreiking van de prestigieuze Table Destinguee’s. De Awards voor de beste keukens van Logis Hotels. Naast 2 geprolongeerde Table Desitinguee’s (Hotel de Tuinkamer en Hotel de Bokkepruik) ontving Hotel de Zwaan de “espoir” – Award als veelbelovende keuken. Super trots op jullie; Ria Weel-Visser, Heleen Isha, Martijn ten Broeke dat jullie Logis Hotels tot dit niveau weten te tillen! Jaap, Jos en Clemens Kuipers, trots dat jullie onze beste Logis Chefs in Nederland zijn! Namens het bestuur van Logis Holland en alle collega hoteliers; gefeliciteerd met deze prachtige award!


Wildbuffet bij de Klomp op 30 okt, 13 en 27 November

Op zondag 30 oktober, 13 en 27 november organiseert De Klomp net als in 2015 een speciale avond voor wildliefhebbers. Het diner wordt gepresenteerd in de vorm van een 4-gangen buffet. Ons keukenteam bereidt verschillende voorgerechten, waaronder een wildpâté, rosbief van wildzwijn, gerookte gansfilet, etc. Als tussengerecht worden twee verschillende soepen geserveerd. Voor de hoofdgerechten zal gewerkt worden met fazant, hert, haas, zwijn, etc. Tevens zal een van onze koks live een gerecht bereiden. Recepturen zijn bij ons nooit geheim, dus vraag het gerust gedurende de avond. Wij hebben voor u  een tafelwijn gekozen welke passend is bij de wildgerechten. Tijdens het buffet krijgt u  tevens een korte inleiding over het wildbeheer op Landgoed Vilsteren.

Kosten voor deze culinaire wild avond zijn € 39,50 per persoon. Blijven overnachten kan voor een tarief van € 59,- incl. ontbijt voor 2 personen. Er is een mogelijkheid te verlengen tot woensdag voor hetzelfde tarief.

Voor reserveringen belt u met 0529-459000!


Boetiekhotel BonAparte in Barchem heeft zich aangesloten bij Logis Holland en daarmee komt het totale aantal Logis-hotels in Nederland op zeventien.

“Logis kan net dat extraatje in uitstraling en marketing bieden, dat een Boetiekhotel nodig heeft. Het merk zal ons hotel versterken. Het is geen keten met strak bepaalde lijnen, maar wel met net dat steuntje in de rug”, zegt Harm Oosting, eigenaar van Boetiekhotel BonAparte.

Logis International
Logis International heeft ruim 2.400 hotels, waarvan het merendeel in het land waar het samenwerkingsverband is opgericht: Frankrijk. Logis beschikt ook over hotels in Duitsland, Andorra, België, Spanje, Italië en Portugal. Logis kwalificeert zijn hotels met maximaal drie schoorstenen voor de accommodatie en maximaal drie stoofpotten voor de keuken. Boetiekhotel BonAparte heeft drie schoorsteentjes en drie stoofpotten.